Események

Karácsonyi ünnepség

  • Időpont:
    • december 15, 2018
    • 11:00 to 14:00
  • Helyszín:

    Deerpark Christian Brother's School, St. Patrick's Road, Turners Cross, Cork T12 XT9

  • Kapcsolat:

A szombaton megrendezésre került 9. karácsonyi ünnepség meghitt pillanatait tükrözik a képek a legkisebbek előadásától kezdve a kisdiákok műsoráig.

Az óvodások és iskolások előadását a ‘Happy Gang Dala’ közös éneklésével zártuk, majd Dr. Csobánka Zsuzsa Emese KCsP-ösztöndíjas saját novelláját hallgathattuk meg.

Időpont

2018. december 15.

Az első rész pedagógusaink karácsonyi dalkoszorújával zárult.

Az ünnepség Pálffy S. István, Magyarország Dublini Nagykövetének köszöntésével folytatódott, és az Írországban élők közül elsőként köszönthette Bothné Rékai Zsuzsannát, akinek Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adott át az Írországi magyar közösség érdekében végzett fáradhatatlan tevékenysége, valamint a helyi magyar iskola és óvoda megalapításában, illetve működtetésében végzett munkája elismeréseként”.

Ezután Cllr. Paudie Dineen, Cork város polgármester helyettesének beszéde következett, aki elsősorban a nemzetiségek fontos szerepét hangsúlyozta, és gratulációját fejezte ki a kitüntetésért.

Ezt Mr. Kevin Barry, a Deerpark Christian Brother’s School igazgatójának beszéde követte, aki nagyon dicséretesnek tartotta iskolánk vezetésének és közösségének jelenlétét vasárnaponként a gimnáziumban.

A hivatalos beszédek után a kitüntetett köszönetnyilvánító beszéde hangzott el, amiből egy részletet közlünk. „Szerencsés vagyok, hogy olyan kiváló munkatársakkal, kollégákkal, szülőkkel és gyermekekkel dolgozhattam együtt, akik hozzásegítettek e díj mögötti eredmény eléréséhez. Személyes köszönet illeti szüleimet, férjemet és fiamat. Szüleimet, akik szép példát mutattak, hitet és kitartást. Férjemet, aki önzetlenül támogatott és segített. Hálásan mondok köszönetet Szűcs Erzsébetnek, akivel együtt alapítottuk sz iskolát, és akivel azóta is együtt dolgozhatok. Továbbá hálás vagyok mindnyájatoknak, a munkatársaim tehetsége és munkája sokszor kisegített a nehéz helyzetekben!
Utoljára szeretném megköszönni a Dublini Magyar Nagykövetség összes munkatársának a kiváló együttműködést!”

Ezután Molnár Tamás karácsonyi muzsikája hangzott el klarinéton, majd Varnyu Kata és Fekécs András, a Magyar-Ír Színház színészeinek előadása követett. Ezt ismételten klarinétszóló követte.

A 2. rész a gratulációkkal zárult.

A karácsonyi rendezvény a nagyon jó hangulatú, mindenki által nagyon várt tombolasorsolással folytatódott.

A karácsonyi rendezvényt a Nagykövetség ajándékcsomagjának átadásával zártuk, amit a Corkban alakuló cserkészcsapat képviselőjének adtunk át.

További sok sikert kívánunk az írországi magyar cserkészcsapat munkájához!

Az ez évi karácsonyi ünnepséget hagyományainkhoz híven ismételten a magyar vállalkozók és üzletemberek nagyon bőkezű adományai támogatták.

Nagyon szépen köszönjük azt a sok-sok ajándékot és felajánlást, amivel megörvendeztették a gyermekeket és a rendezvényen megjelent családokat!

1. Expert Hair by Márton Rekli, (fődíj), 2. minishop.ie, (II. díj), 3. Hungarian Stores (III. díj), 4. Skinnytrans Express Cargo Delivery, 5. Webcreative – Design & Marketing Solutions, 6. Chameleon – Personaliyed Gifts & Hampers, 7. Hungry Hungarian, 8. Angela Slezák Alt – Termelői Mézek Írországban, 9. Health-Hunter Ireland, 10. Tündérvilág – Magyar Könyvek Írországban, 11. Törőcsik Andrea – Terápiás kutyamasszőr, 12. Vanda Silva- Physical Therapy Clinic, 13. Magyartolmacs.com, 14. Ilona Driving School, 15. The Swan Studio Carrigaline, 16. Viking Transport, 17. Lángos in Cork, 18. Scythian-Celtic-Hun Horseback Archery, 19. Lavender House Riverside Therapy & Beauty Bar Ltd.
20. Mr./Ms. Scissors Barbers & Beauty Studio.

Szeretném megköszönni Pálffy S. István, Magyarország Dublini Nagykövetének, hogy jelenlétével megtisztelt bennünket, és a Követség összes munkatársának, hogy lehetővé tették a kihelyezett konzuli nap lebonyolítását, illetve az ajándékcsomagot, amit a corki alakuló cserkészek számára ajánlottak fel!

Külön köszönetet szeretnék mondani Molnár Tamásnak, aki karácsonyi klarinétjátékával színesítette az ünnepségünket, illetve Varnyu Kata és Fekécs András művészeknek, akik minden rendezvényünkön színes és érdekes előadásaikkal gazdagítják gyermekeink érzelemvilágát.

Külön köszönet illeti még Dr. Csobánka Zsuzsa Emese KCsP-ösztöndíjasunkat, aki mindig nagyon magas színvonalú irodalmi előadásával emeli az esemény színvonalát, és akinek kedvessége és főleg figyelmessége nagyon népszerű az itt élők körében.

További köszönetemet szeretném kifejezni a Tantestület összes tagjának, akik nélkül ez az ünnepség nem jöhetett volna létre!

És nem utolsósorban nagyon hálásak vagyunk a Szülői Munkaközösség összes tagjának, akik egész éven át segítik munkánkat, és támogatnak bennünket!

Végül szeretném kifejezni a köszönetemet kollégáim és az egész iskolai és óvodai közösség nevében azoknak a cégeknek, boltoknak, magánszemélyeknek, akik valamilyen formában támogatták karácsonyi rendezvényünket!

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és örömteli, Boldog Újesztendőt kívánunk mindenkinek!

Join event

2018-12-15 11:00 2018-12-15 14:00 Europe/London Karácsonyi ünnepség A szombaton megrendezésre került 9. karácsonyi ünnepség meghitt pillanatait tükrözik a képek a legkisebbek előadásától kezdve a kisdiákok műsoráig. Deerpark Christian Brother's School, St. Patrick's Road, Turners Cross, Cork T12 XT9
Add to Calendar
You already has been joined the event.
×
Thank you! You joined the event.
×

Demos

Color Skin

Header Style

Layout

Wide
Boxed